2/12/2015

Choose a job you love and you will never have to work a day in your life

Koulun pääsisäänkäynti eräänä sateisena iltana
Hola! Nyt on pakko todeta että mitään mielenkiintoista painokelpoista ei ole tapahtunut sitten lauantain. Joten ajatteli että nyt on ihan hyvä hetki kertoa vähän koulunkäynnistä ja kursseista täällä. Varsinkin kun tosi moni on sitä kysellyt ja ihmetellyt. Tämän kertaiset kuvat on räpsitty ilman suurempaa innostusta, halusin vain jotain visuaalista ilmettä mukaan.
 
Eli siis, opiskelen täällä Business Fashion puolella kolmessa eri moduulissa, joiden tunnit näin vaihtarin näkökulmasta on oikein sopivasti keskiviikosta perjantaihin. Jokainen moduuli on  10 opintopisteen arvoinen, eli jos nämä kurssit suoritan läpipääsyn arvoisesti saan 30 opintopistettä mukaani Suomeen viemisiksi 8 viikon kuluttua. Sitten onkin miettiminen mitä kursseja saan hyväksiluettua näiden kurssien avulla.
 
Ensinnäkin tämä opiskelu on kyllä niin lepsua ettette uskokkaan. Jos lukujärjestyksessä lukee, että tunti alkaa klo 14, voi se alkaa joko juuri tasan silloin (hyvin harvoin tosin näin) tai sitten kello on jo lähes kymmenen minuuttia yli kaksi, kun tuntia alkaa. Eikä se mitään, loppupäästäkin nipistetään yleensä ihan reilusti, koska koulualue on laaja ja oppilaille tarvii jättää aikaa siirtyä rakennuksesta toiseen. Eli tuntien kesto on jotain 35 minuutista, let's say, 48 minuuttiin. Voisi kuvitella ettei siinä ajassa ehdi ainakaan kyllästymään, mutta voi kuulkaa!
 
Ajankäyttö ei kuitenkaan ole ainut hyvin suuri muutos Lahden ammattikorkeaan. Täällä nimittäin "oppituntien" eli lecture -tuntien lisäksi on vielä seminaareja. Ja yhdessä kurssissa myös practical -tunti. Jokaiselle lecture tunnille pitäisi periaatteessa osallistua, että osaa sitten seminaareissa keskustella pienryhmissä päivän aiheesta.
 
Torstaiaamun fiilikset ennen tunnin alkua
Minun ihan ehdoton suosikki on Creative fashion brand promotion -kurssi. Meitä ei ole sielä kuin muutamia kymmeniä, mikä on minusta ihan sopiva ryhmäkoko. Tässä kurssissa meillä on tunti torstaiaamuisin klo 9 jonka jälkeen on heti saman kurssin practical tunti, jossa oikeastaan leikimme vain Photoshopilla. Se on oikeastaan ihan kivaa. Tarkoituksena on harjotusten kautta luoda kansi ryhmätehtävämme lehdelle sekä luoda kuvitteelliset verkkosivut. Ehkä näette tuotoksemme sitten 8 viikon jälkeen. Torstaina on vielä klo 1 tämän kurssin seminaari, jossa ei vielä tähän mennessä ole tapahtunut oikeastaan mitään.
 
Tämä tulee tarpeeseen!
Consumer Buyer Behavior on kurssi, jossa on kaikista eniten osallistujia kaikista minun moduuleistani. Lähemmäs 400 oppilasta vetävä kurssi on ihan monipuolinen kattaus siitä miten me kuluttajina teemme päätöksiä kaupassa päivästä toiseen ja miten yritykset ja yhtiöt voivat manipuloida meitä ostamaan tuotteitaan. Tätä kurssia minulla on keskiviikkoisin tunnin verran ja torstaina toinen tunti. Torstaina on myös tämän kurssin seminaari, johon saa olla kyllä joka kerta tekemässä jotain. Ensiviikolle pitäisi olla yksi ryhmätyö jo tehtynä, että nyt jos on Vansseja käyttäviä ihmisiä nii laitelkaa jotain kivoja Fashion kuvia itsestänne, kengistänne, vaatteistanne niin pääsette ryhmätyöhömme mukaan ;) Tässä kurssissa meillä on tämän lisäksi vielä pari muuta ryhmätyötä.
 
Viimeisin kurssi on Brand Management. Se on oikeastaan todella mielenkiintoinen kurssi, mutta tuntuu että meillä loppuu aika kesken ennekuin edes pääsemme asian ytimeen. Kurssia on perjantaisin klo 11 lähtien kolme tuntia, joista ensimmäinen on seminaaritunti ja loput kaksi varsinaisia lectureita. Tässäkin kurssissa meillä on ryhmätyö, meidän aiheenamme Walt Disney Corporation.
 
Arvatkaa kuka ei ole suuri ryhmätöiden ystävä? No en minä niitä inhoakkaan, mutta toivon että minulla on nyt sellaiset ryhmät missä ei lusmuja ole. Joudumme pitämään "päiväkirjaa" edistymisestämme ja lopuksi vielä joudumme arvioimaan kaavakkeilla miten omasta mielestä työskentelimme ja miten muut ryhmäläiset toimivat. Lopuksi meidän tarvitsee vielä olla yksimielisiä ja allekirjoittaa lappu siitä haluammeko yhteisen vai henkilökohtaisen numeron kurssista.
 
Että tämmöstä. Mielenkiintoista mutta aikaa vievää. Onneksi on maanantait ja tiistait vapaana niin ne voi sitten käyttää vaikka kirjastossa etsiessä lähteitä ryhmätöihin :D
 
xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti