1/15/2015

Not all those who wander are lost




Ilmakuvaa Edinburghista
Tiettekö sen tunteen kun kesällä makaa vihreällä nurmella ja katselee vaan pilviä jotka leijailevat yläilmoissa. Osassa pilvistä näkee eläimiä tai kuvioita kuten tähtiä tai sydämiä. No, tänään katselin niitä samoja kuvioita ja olentoja toisesta suunnasta ja täytyy sanoa että se oli melkein upeampaa kuin maanpinnalta. Näin auringonkin pitkästä aikaa ja täytyy sanoa että silloin tuntui oikeasti hyvältä laskeutua auringon energiaa puhkuen pilvien keskeltä, turbulenssin ravistellessa, yllättävän kuivaan Edinburghiin.

Pakko kuitenkin myöntää että koen tällä hetkellä aivan älytöntä kulttuurishokkia! Kyllähän minä olen katsonut brittiläisiä sarjoja mutta c'mon!! En varmaan tule koko aikana tottunaan vasemman puoleiseen liikenteeseen! Siinä on vain jotain niin väärää. Puhumattakaan muista täysin väärinpäin menevistä asioista kuten muun muassa näistä: autot ohittavat toisensa (luonnollisesti?) oikealta, autojen tuulilasinpyyhkijät ainakin busseissa sutivat ihan väärään suuntaan vettä pois ja kauppojen kassoilla ei ole juurikaan tilaa ostoksille! Tämä lista varmasti kasvaa kunhan päiviä ehtii kulua ja ehdin tutustumaan skottilaiseen elämänmenoon hieman paremmin. 

Kivat maisemat hotellin takapihalle! Suosittelen :)

Mutta hyviäkin puolia on! Ei ole nimittäin edes kahden käden sormilla laskettavissa kuinka monta kertaa minulta tai Jukalta pyydettiin anteeksi ilman että mitään vakavaa tai välttämättä oikeastaan yhtään mitään oli tapahtunut! Ihmiset ovat ihan älyttömän kovia pyytämään anteeksi asioita, joita he eivät välttämättä edes tehneet. Kuten nyt vaikka sekin että he kävelevät kadulla vastaan ja metrin päässä hyppäävät sivuun ja pyytävät anteeksi hymyn kanssa ohimennessään. I mean wtf?! Nothing happened! Ja mitä tuohon nyt voi edes vastata? No, maassa maan tavalla. 

Helsingin lentokentällä pelotti!

Kulttuurishokki on tällä hetkellä paha! Oikeastaan pahempi kuin Madridiin mennessäni. Johtuu ehkä siitä että sydämmessäni on puna-keltainen lippu heti siniristilipun vieressä. Enkä nyt tarkoita Skotlannin, kylläkin todella kaunista lippua. 
Voin myös kertoa että tällä hetkellä sydäntä kalvaa kova ikävä halia koiraani! Mutta Nyyti saa nyt odottaa halejaan useamman kuukauden! Olen ihan varma että tämäkin olo menee ohi kun pääsemme tapaamaan muiden vaihtareiden kanssa sunnuntaina! Sitä ennen ajattelin kierrellä sään sallimissa puitteissa Edinburghia ja yrittää ikuistaa edes osan nuista kauniista rakennuksista joita tänään jo näin ja jakaa ne myös teidän kanssa :) Yritän myös olla jäämättä autojen alle, vaatii hieman totuttelua katsoa että mistähän suunnasta niitä nyt piti tulla. 

xx

Tune Hotel Edinburghissa on just nii ihana kun
odottaa saatoin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti