1/21/2015

They say the sky's the limit but remember, there are footprints on the moon

Kohta on viikko Skotlantia takana ja kertaakaan ei ole satanut niin että voisin sanoa kastuneeni. Kohta en edes usko että tämä on niin sateinen maa kun väitetään! Lähes jokainen aamu on alkanut ihanalla auringonpaisteella, tänään tosin on vähän harmaampaa. Vertaisin tätä Suomen syksyyn. Pakkasta on pari astetta, mutta se on ihan siedettävää. Eilen illalla sateli hieman lunta, mutta ei sitäkään kauvaa tullut.
 
Koulun aloituspakkaus
Eilen oli ensimmäinen "koulupäivä". Tämä käytännössä tarkoitti sitä että mentiin kouluun kymmeneksi, kuunneltiin ensimmäinen tunti opettajien nopeat höpinät ja paria koulun ulkopuolista aktiviteetti esittelijää. Student Tours Scotlandin esittelijä oli kyllä varsinainen tapaus ja oikein söpö kiltissään (vaikka se väärän värinen olikin..). Kova tarinankertoja hän ainakin oli ja odotan kyllä, että pääsen hänen reisuillensa mukaan, vaikka sitten tutustumaan Loch (ei Lake!!!) Nessiin! Tätä Garya ja muutamaa opettajaa ja heidän vahvaa skottiaksenttia oli todella mukava kuunnella, mutta täytyy sanoa että kyllä australialaisten vaihtareiden aksentti on paljon pahempi. Tosin ei australian aksentti ole mitään verrattuna "Scottish Gaelic" -kieleen. Se ei ole edes englantia. Vai mitäs tämä teistä tarkoittaa: Foo ur ye aye daein'? Niimpä! "Nae bad ava, min. Yersel'?"
Grau! Niinkun näkyy nii lunta on täälläkin vähäsen
 
River Clyde ja heijastuksia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kielestä huolimatta kaikki ovat tosi mukavia ja hymyileväisiä. Vaihtarit ovat ulospäinsuuntautuneita ja ainakin nämä meidän kanssa samalla käytävällä ja saman keittiön jakavat ranskalaiset ja yksi Mumbailainen ovat tosi ihania! Ei haittaa yhtään tehdä ruokaa heidän kanssaan, varsinkin nyt kun keittiö on ensimmäisen päivän hävityksen kauhistuksen jälkeen siivottu lähes siedettävään kuntoon.
Glasgow on ihana sekotus uutta ja vanhaa, ja kaikkea kivaa värikästä!
 
Kaiken kaikkiaan kaikki on kuitenkin hienosti täällä sumuisten nummien maassa. Koulu alkaa vasta ensi tiistai-iltana klo 18 ja päättyy klo 21 Consumer Buying Behaviorilla. Sain kaikki haluamani kurssit ilman ongelmia mikä oli aivan ihanan mahtava yllätys! Harmittaa vain, että kurssin oikea opettaja jää heti äitiyslomalle emmekä vielä eilen tavanneet hänen sijaistaan. Tämä oikea opettaja oli meinaan aivan ihana tapaus! Hänen puhettaan ymärsin ilman mitään ongelmia, vaikka skottilainen hänkin oli. Toivotaan että sijainen on ensi tiistaina ihan yhtä ihana!

xx
P.s. Muistakaa että kaikki kuvat saa isommaksi klikkaamalla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti